feb 142010
 

Đakomo Pučini, majstor opere, bio je pravi magnet za žene. Bilo da se nalazio u Rimu, Londonu, Parizu, Beču ili Njujorku, žene su ga saletale na svakom koraku. U svakom od ovih gradova maestro je imao omiljeni hotel u kome je odsedao i njegove obožavateljke su to znale. U Beču je to bio hoetel „Bristol“.

Jednog jutra, dok je doručovao, u njegovom apartmanu zazvonio je telefon. Bio je to portir sa recepcije koji ga je obavestio da ga traži neka mlada dama, koja nije želela da kaže svoje ime. Pučini se malo zamislio, a onda upitao portira da li je lepa. Portir se osmehnuo i rekao da će je poslati gore.

Kada je Pučini otvorio vrata, ugledao je pred sobom prelepu devojku. Imala je smeđu kosu, plave oči i gledala ga je ne skrivajući svoje divljenje. Pučini se blago zakašljao, što je činio kad god je bio zbunjen. Mlada devojka nije progovorila ni reč. On je pozvao da uđe, a onda je shvatio da na sebi ima samo pidžamu. Izvinio joj se i brzo otišao u susednu sobu da se obuče.

Pažljivo je odabrao odelo, mašnu, sredio frizuru i prsnuo kap parfema. Međutim, kada se vratio u sobu u kojoj je ostavio devojku, dočekalo ga je pravo iznenađenje – mlada obožavateljka bila je potpuno gola! Maestro je bio zatečen!

Nikada nije saznao šta je bilo uzrok ovakvom devojčinom ponašanju. Možda je pogrešno protumačila njegov nagli odlazak u drugu sobu ili je jednostavno želela da se razlikuje od ostalih devojaka koje su ga spopadale.

Osmehnuo joj se i blago se zakašljao…

  18 Responses to “Neodoljivi zavodnik”

 1. E sad si ga izmislila …. :))))))))))))

 2. tako sam čula 😉

 3. Znaš šta, baš sam ljubomoran na njega 😉

 4. Stevo, verujem 😉
  izgleda da je Pučini bio pravi šmeker 😉

 5. E sad si ga izmislila …. :))))))))))))

 6. Bruce, kao što rekoh i Zoranu, tako sam čula 😉 A da li je to zaista tačno ili nije, ko bi to uopšte mogao znati 😀

 7. […] Marija Đokić: Neodoljivi zavodnik […]

 8. […] Marija Đokić: Neodoljivi zavodnik […]

 9. […] Marija Đokić: Neodoljivi zavodnik […]

 10. Aaaa, zato neki dans sede u pižamama do podne, pa i duže.

 11. Arčibalde, mudro si zaključio 😉

 12. Zanimljiv teks na zanimljivoj muzici 😉

 13. zanimljiv nick 😉

 14. Xexe nisam znala da je Djakomo bio ovakav zavodnik… :)

 15. Takve priče su kružile o njemu 😉

 Leave a Reply

(potrebno)

(potrebno, ali neće biti objavljeno)


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>